econt rodinoznanie

Куриерската фирма "Еконт" е отворила нещо като извънреден импровизиран офис в кабинета на директора на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов, за да обслужва новия учебник по "Родинознание". Преди 2 дни излезе второто издание на абсолютно апокрифното помагало, за което уволняват от Министерството на образованието, ако дори само го споменете. Поради огромния интерес, и поради разпространението му само чрез куриер, самата куриерска фирма се видяла в чудо. Няколко служители се наложило да се пренесат при автора и да обработват поръчки.

Първият тираж от 5000 бройки свърши за 4 дни. Който се е снабдил с него, един ден може да стане милионер от антикварната му стойност. Вторият тираж също е 5000 бройки и се очаква да свърши още преди да е настъпила Коледата.

В електронен вид учебникът е изтеглен около 400 хиляди пъти.

В българските училища все още не се ползва, но поради липса на министерски забрани, в чужбина вече децата учат по него. Емиграцията иска да запази българското у децата си, и изкупува масово тиража.

Покрай този учебник, във Фейсбук се зароди идеята Костадинов му да стане министър на образованието. Тя вече има хиляди поддръжници, а Костадинов се превръща в нещо като икона на автентичния патриотизъм, който не се продава нито на управляващите, нито на чуждите фондации.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com