Резултат с изображение за плевнелиев

Впечатляващата активност на Росен Плевнелиев в последните му дни като президент не е просто прощална песен, научихме от достоверни източници в протестърските среди. Държавният глава всъщност набира инерция за мощен политически проект, с който ще нахлуе в парламента още на предстоящите избори. А при по-добър резултат, ще стане дори премиер.

Плевнелиев още веднага след напускането на поста си, ще се включи като глава на новосформирана "соросоидна коалиция". В нея ще влязат новата партия на Христо Иванов, ДСБ на Радан и сбирщината "Реформаторски блок". Засега името на коалицията не е ясно, но като конструкция, това е единственият начин да се обедини разпокъсаното евро-атлантическо пространство.

Аритметично, по сегашни данни, този проект има около 5-6% общо. Т.е. твърдо влиза в парламента, за разлика от самостоятелно явяване по 3 отделни пътеки. Обединението без Роско, обаче е невъзможно. Радан се изпокара с Реформаторите, а Христо Иванов е всичко друго, но не и "десен" по разбиранията на автентичния костовист. Кунева пък никой не я ще за нищо, но пък държи едни 2% клиентела, натрупани от 2 години лапане във властта.

Плевнелиев е идеалната "слепка" за всички тези политически гротески, и дори се твърди, че е спуснат от Посолството и Сорос. Както е известно, това са двата основни канала за финансиране на всички евро-атлантически активисти.

В случай на по-добър резултът, например над 10%, с помощта на Посолството, ще могат да извиват ръцете на Бойко Борисов да отстъпи премиерския пост. То и предния път имаше подобна идея и се обсъждаше Радан Кънев да е премиер. Но тогава Реформаторите имаха общо под 9%. В случай на по-слаб резултат на соросоидната коалиция, тя просто ще се използва, за да се спуснат отново атлантическите парашутисти на ключови постове - Даниел Митов, Николай Ненчев, и ако може разбира се - отново Кунева. Най-верните кучета на неолибералния режим.

Основната идея на коалицията е именно да се изнудва ГЕРБ и да се държи Бойко на по-къса каишка. Засега атлантиците не могат да превземат самия ГЕРБ, който има гарантирано първо или второ място в един парламент с доста разнообразен състав. При ляв президент, ГЕРБ е единственият им шанс изобщо да получат мандат - първи или втори.

Не е много ясно какво мисли Бойко по въпроса, но има и слухове, че настоящата му оставка всъщност е именно за да се отърве от навлеците Реформатори. Ако му спуснат после още по-супер-Реформатори, сигурно ще получи инфаркт...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com