Резултат с изображение за тереза мей

Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей се очаква да използва най-важната си премиерска реч, за да потвърди, че Великобритания ще напуска единния пазар, като същевременно остане "най-добър приятел" на европейските си партньори, пише вестник The Guardian.

В рамките на дългоочакваната реч в Лондон, на която са поканени дипломати от цял свят, Мей ще определи 12 ключови приоритети за преговорите с ЕС, без компромис върху способността на страната за контрол по границите и да си възвърне суверенитета.
На аудиенцията в Ланкастър Хаус Мей ще подчертае стремежите й за изграждане на нови търговски връзки извън Стария континент – ход, който показва, че Великобритания ще напусне митническия съюз, предаде Фокус.

Европа се опитва да запази Великобритания по "втория начин" в съюза като основният лост за това е "единният пазар", от който зависели британските производители. Но вносните мита в ЕС са средно 3%, т.е. съюзът няма никаква защитна политика. Именно затова, без да е в него, Китай е превзел всички индустрии. Няма причина и Великобритания да се страхува от тази "митническа бариера". Бариерите са ниски, за да може Германия да има ниски бариери в Азия, и така да си поддържа временно икономиката. Цената на липсата на защита, е до момента ликвидация на цялата икономика на ЕС извън самата Германия, а с времето китайците ще превземат дори бизнеса на Райха.

Това обаче няма да се случи на Великобритания, която се качи първа на спасителната лодка...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com