Във връзка и по повод ограничения (той не е спиран на 100%) износ на електроенергия от България, по време на ледена епоха 2017-та г. реших да подготвя и ви покажа историята на вноса/износа на електроенергия в/от страната ни за първите две седмици на годината. И тя изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит, а също и ако искате да си я запазите, кликнете с мишката върху графиката).
Практически целият внос отива за транзит и от това също някой печели, но на матряла не му е положено да знае кой. Това, че износа във фаталния ден 13-ти януари е отрицетелен не азначава, че български производители не са изнасяли. Ъ-ъ! Изнасяли са, но чисто българския износ се е оказал малко по-малко от вноса, така че част от него вместо да се препродаде в трета страна е изконсумиран у нас. Това не означава, че не сме били способни да се справим със собствени сили и средства.
Въпреки преобладаващото количество на вноса пред износа (из)родната енерГЕПИйна мафия, в лицето на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) упорито продължава да игнорира графата ВНОС, в ежеседмичните енергийни баланси на страната, които публикува. Сигурно се сещате защо?
Сигурно се досащате и защо транзита на електроенергия преобладава над износа от нашите производители? Преобладаващото количество транзит се реализира от Румъния и много малки количества внос се забелязват от Гърция.

Безграничната алчност на политико-енерГЕПИйната мафия заплашва да срине системета, а обслужващите ги "медии" ни разправят глупости.

Георги Котев

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com