logo eu

Един от финалните резили на Кунева в дългогодишния и европеизъм бе отбелязан днес с резултата от конкурса за "Лого на председателството на ЕС". Всеки, който обича хумора или пък критиките към властта, може да обикаля с часове из Мрежата, и да се наслаждава на оценките на гражданството за поредното изпълнение на всеобхващащата министърка.

Но все пак, конкретно на мен, едно мнение ми се видя най-реалистично и ясно:

"Хаха, толкова талантливи млади хора, а те дават наградата за шрифт завъртян на 45 градуса, оцветен в червено и зелено. К, мерси."

Написано е в дискусията на Webcafe от лице на име Georgi Dimitrov.100001502782532. Профилът му във фейсбук е: https://www.facebook.com/Nephrithos. От личните му данни личи, че се занимава с предпечат и графичен дизайн. Т.е. професионалист е.

Но то това става ясно и от самия коментар. В 1 изречение е казано всичко, по гениално прост начин, характерен за Хемингуей. Повече от това няма какво да се каже.

g dimitr logo

Действително логото за 10 хиляди лева на Кунева представлява 4 букви, завъртяни под ъгъл и оцветени. Автор на творбата е Тодор Ангелиев. Изборът е направен от жури, начело с проф. Георги Янков. Министърката отрича да има каквото и да било влияние при избора.

Дали това е така не е ясно, защото дори непрофесионалисти се чудят какво точно е дизайнерското усилие по това лого. Единственото впечатляващо със сигурност е, че 10 хиляди лева за нещо, което може да се направи за 15 минути, определено са добро заплащане.

До момента абсолютният хит на държавното трошене на пари бяха сайтовете на "инж.Тучева", които потресоха цялата дизайнерска общност, правеща хиляди сайтове на корпоративни поръчители от целия свят. Но това лого, макар да е по-евтино, заради рекламата, която му предстои, може да заеме непоклатимото 1 място сред символите на държавното изкуство. Какви ли други изненади ни готвят в самото председателство. Може би някой български Давид Черная загрява някъде из инкубаторите на Кунева...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com