Резултат с изображение за огнян герджиков гергана паси

Неолибералният натиск от протестъри и Посолство почти е постигнал победа за служебното правителство, научихме от абсолютно сигурни източници. Премиер ще е Огнян Герджиков, като той дори вече е "почерпил" най-близки приятели и съмишленици в тесен кръг. 

Споразумението очевидно включва и мир с протестърите, които по почин на Иво Инджев, вече преместиха мероприятието си с 1 ден по-рано. Вместо да крякат под прозорците на Радев в неделя, те ще правят протест "в подкрепа на Украйна" в събота. Т.е. ще протестират пред все още действащия Плевнелиев.

Твърде вероятно е заедно с Герджиков да дойдат и другите набелязани за министри, вкл. емблематичното семейство Паси. Както е известно, предната вълна слухове нареди Гергана Паси за вицепремиер, а Соломон - за еврокомисар. Външен министър пък се очертава Любомир Кючуков - преди агент на ДС, а сега твърд атлантик.

Най-вероятно Богомил Бонев ще отпадне като вътрешен министър. Той вече изрази недоволството си от БСП, което значи, че няма шанс. Преди това го спрягаха дори за премиер в патриотичен кабинет, който ще постави важните въпроси за обществото на преден план, а няма да ги замазва като 27 годишната ни практика.

Очевидно изгаря и най-интересната кандидатура - тази на Костадин Костадинов за образователен министър. Слухът за него разпали истински пожар в социалните мрежи, като започнаха дори да се правят училищни комитети в подкрепа. Но Костадинов в неолиберален кабинет, който ще продължава политика, тип "Кунева", е доста абсурдна хипотеза.

Огнян Герджиков, да припомним, е виден царедворец, вкаран в политиката от Симеон Сакскобурготски. Има дълъг опит като юрист, а след като беше избран за председател на парламента, раздаде по едно копие не "Приказка за стълбата" на всички депутати. След това царистите постигнаха рекорди в плячкосването на държавата, а от "приказката" научиха само това колко е добре да си на върха и да не виждаш проблемите на народа. Герджиков загуби поста си, след вътрешно скарване между царедворците, когато хората на Емил Кошлуков се присъединиха за няколко дни към опозицията. После им дадоха министерството на енергетиката, и пак заобичаха царя. Но Герджиков не се върна като председател. Той е виден представител на т.нар. "юридическо лоби" в НДСВ, известни също като "панайотки" (по името на Пламен Панайотов). В същото лоби беше и Даниел Вълчев, който сега е сивият кардинал зад Меглена Кунева. Самият Вълчев показно напусна НДСВ, когато "юпитата" взеха надмощие над "юристите".

Поставянето на Герджиков за служебен премиер е по същество продължаване на неолибералната линия, олицетворявана от Кунева, Лукарски, Митов, Ненчев. Той би бил по-атлантически настроен дори от Бойко Борисов, който поне на думи от време на време се правеше на русофил.

Подобно развитие потвърждава опасенията, че Радев е слабохарактерна фигура, създаваща илюзия за величие. Уплашен и лесно контролируем, а в същото време - заблуждаващ народа, че е генерал и държи здраво юздите. Крайният резултат - отново неолибералите управляват, след 60% вот срещу тях...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com