jane barekov mareshki

Серия от държавни репресии стартира ГЕРБ в последните си дни, за да напомпма Марешки и партията му, готвени за "патерица" в следващия парламент. Данъчни и полиция влязоха в офисите на фамозния бизнесмен, известен с това, че поддържа цени на лекарства на нива, които никой друг не може да поддържа, а отскоро е отворил и няколко бензиностанции, на които прави дъмпинг. Посланието е ясно - властта "мачка" новия Робин Худ, дето се бори за ниски цени за народа.

По доста сходен начин се развиха предните 2 проекта на ГЕРБ. Яне Янев бе напомпан с документи, които му изнасяха от ДАНС, и така се оформи като героичен "борец с корупцията". В парламента получените депутати се оказаха приятели на ГЕРБ. После Бареков беше напомпан с реки от пари от КТБ, която избуя точно при ГЕРБ. И естествено - депутатите на Бареков пристанаха на Бойко Борисов в настоящия отиващ си вече парламент.

Подчинението на Марешки на ГЕРБ пролича още между двата тура на президентските избори, когато той започна да напада само Румен Радев и обяви, че БСП били направили "заговор" срещу него. Т.е. по същество подкрепи Цецка Цачева. Но да припомним и по-предните му подвизи. През първия мандат на ГЕРБ Бойко лично му възложи да спасява пловдивския Локомотив-Пловдив. И той козирува и му стана собственик.

Историята с горивата съвсем очевидно е схема на Бойко, Валентин Златев и Марешки. Последният няма другаде от къде да вземе горивата по-евтино, та да става народен трибун на евтиния бензин. Най-близките рафинерии в Румъния, Гърция и Турция си продават на пазарни цени. Очевидно именно "Лукойл" му дава нещо по-евтино, за да прави народняшки бензиностанции. А пред народа Златев и Марешки се карат, за да се използва негативният рейтинг на Златев в полза на Марешки. Също да припомним - обещанията за общонародна верига бензиностанции не се реализира. Няма евтин бензин другаде. Просто на няколко места, за да се получи в замяна огромно медийно време безплатно и цялата държава това да говори. То ако направят повече бензиностанции на тия цени, ще разорят целия "Лукойл". Възможни са само малки изключения - колкото за медийната пушилка.

Стартираните показни репресии са коварен удар и за служебното правителство. То не може да ги спре, с цел да не прави реклама на Марешки, защото така ще му направи още по-голяма реклама. Ще потвърди, че "Бойко Борисов е искал да удари Марешки" и още повече народ ще повярва, че е противник на ГЕРБ. Т.е. ще се потвърди тезата на самия Марешки. Така проверките ще трябва да продължат, а в цялата кампания "новото Яне" ще тръби, че е единствен борец с олигархията...

Бъдеща коалиция между ГЕРБ, Марешки и Патриотичния фронт, отново с мълчаливата подкрепа на ДПС, се очертава като нов рекорд в политическата порнография, за която мислехме че отдавна е ударила дъното. Но като един и същи номер минава по няколко пъти, защо пък да не изиграем пак глупавия избирател...

ГН

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com