Резултат с изображение за костадин костадинов

Много интересен модел за военна служба предложи автентичният патриот Костадин Костадинов, който предстои да се яви на изборите чрез Партия "Възраждане". Според него, необходимо е да се въведе "доброволна военна служба", но за всички, които планират за себе си бъдеще в държавната администрация, полицията, службите, както и в държавните компании. Това е моделът на ген.Де Гол, обясни пред наш репортер Костадинов.

Държавната работа, по определение, и поне на теория, се  приема за "служба на обществото". Съответно, който иска да "служи", нека го докаже като първо отдели 1 години от живота си по плацове и окопи. Нека се докаже, че е готов да жертва нещо за държавата - това е логиката на Де Гол и Костадинов.

Ако подобна идея се въведе, ще излезе, че всеки, който иска да става депутат, министър, или висш държавен чиновник, трябва първо да е отслужил. Като страничен ефект може да се получи, че голяма част от днешния елит ще отпадне, защото повечето "млади партийци" и "нео-комсомолци", дето сега спасяват държавата, реално не са служили.

Практиката във Франция показва, че на подобна служба се записват около 1/3 от младежите. Тъй като принципът е доброволен, те са и много по-мотивирани да служат, и ги няма негативни явления от типа на "скатавки", "бягства от служба" или "извращения с младите войници".

"В момента въпросът с "казармата" е в сюрреалистичен вид, след като псевдо-патриоти, които изобщо не са ходили войници, решиха да връщат изобщо службата за всички", коментира Костадинов.

Той не спомена имена, но най известният подобен парадокс е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който е много запален да връща военната служба, но самият той не е бил войник. Това не му пречи да иска да праща всички млади на плаца

А реално отслужилият реално предлага модела на Де Гол.

Цялостно връщане на казармата е абсурд и показва изкуствения свят, в който живеят официозните патриоти. Ако се въведе подобно нещо, единствено ще насърчим миграцията и младите ще се изнасят още със завършването на средно образование, или дори година-две преди това. А тези млади са важни, защото дори да не искат да служат, повечето от тях имат добри професии и плащат данъци. От друга страна, доброволната служба по френски модел, реално може да вкара много повече наборници, отколкото задължителна служба, от която народът се разбяга из Европа.

ГН

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com