dobri pred ikoni

В чудо се е видял един от най-активните фейсбуклии Добри Божилов, в последните дни. Профилът, и групите които администрира, са "налазени" от неочакван брой червени активисти, които го громят, заради критичните му забележки към Корнелия и Президента Радев.

Божилов е един от най-отявлените анти-гербери откакто Бойко Борисов се е появил на политическата сцена. Администрира няколко групи срещу мутрите, най-голямата от които има като глава именно зачертана физиономия на доскорошния премиер. Винаги е харесван и адмириран от социалистическия актив, който е виждал в негово лице най-верен съюзник.

Какво обаче се промени?

Божилов подкрепи ген.Радев за изборите. След назначаването на служебното правителство обаче, обяви че генералът се е оказал скрит неолиберал и ще продължи слугинажа на западните корпорации и поробването на България. Корнелия Нинова пък бе разкритикувана за това, че променя така устава на Партията, че да изгони най-честните социалисти, и да остави милионерите. И действително - трите депутатски мандата ограничение удрят основно по честни социалисти като Янаки Стоилов и Михаил Миков. А едри капиталисти като Георги Гергов остават. Остава и зеленият енергетик Кирил Добрев. Според Божилов, въпросните промени в устава са временни, ще имат едрократно действие - докато Корнелия разчисти терена. След това ще ги отменят, защото иначе биха ударили и самата Корнелия и собствената и псевдо-социалистическа върхушка. Всъщност правилата биха ударили дори червената "икона" Ламбо. Сега го спасиха с една дупка в разпоредбите, че се брои само колко си бил депутат, а не и колко си бил министър. Така Стефан Данаилов се оказа с по-малък от 12 години стаж, просто защото изкара 4 години като министър на културата в кабинета на Станишев.

Съвсем очевидно БСП се превръща в ГЕРБ-2, и това е ясната позиция на Божилов. Той не еднократно е посочвал, че не е враг на ГЕРБ, а на лъжата. Докато ГЕРБ са лъжата, е техен враг. Но когато в БСП започне подмяна, и те се превърнат в лъжа, е логично да попаднат под критика.

Това обаче предизвика невъобразимо силна реакция сред платените агитатори в Мрежата. Един от приятелите на Божилов във Фейсбук обясни, че всички герберски тролове са получили инструкция от "американците" да започнат да работят за БСП. Вероятно това ново ГЕРБ-2 на Корнелия е новият избор на колониалната администрация. Съответно - свободни електрони като Божилов, които се водят само от личните си разбирания за света, стават неудобни. Отново на същия началник, но с подменени кукли тук.

"Ако се съди по свирепостта и фанатизма, съвсем реално е това да са същите хора, които ме громяха от името на ГЕРБ", обясни Божилов.

Какъв ще е резултатът, и дали нападнатият "свободен електрон" сега ще трябва да прави група със зачертан светлия лик на Корнелия, предстои да видим...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com