mareshki kostadinov

В скандално решение от днес, за пореден път варненският съд отложи делото срещу новата звезда на политическия небосклон - Веселин марешки. Процесът е за тежки престъпления, включващи рекет, изнудване и побой, и за такива дори би следвало обвиненият да стои в ареста и на предварителната фаза. Това обаче не се отнася до варненския петролен аптекар, който не само е на свобода, но и се кандидатира за президент, та и сега го помпат да влезе в парламента, да да подпира после правителството "Бойко-3".

Безкрайните отлагания са изпитана практика едно дело да се потули, забрави, и да иде в небитието. Конкретно при Марешки, очевидно му се готви и да получи имунитет като депутат, след което делото се превръща във фикция. По принцип, имунитети могат да се свалят, но до момента няма случай на свален имунитет на депутат, който е в управляващата коалиция. Всяко сваляне се гласува от мнозинството, а то е същото, което крепи и коалицията.

Марешки е разследван за престъпни деяния, срещу варненския патриот Костадин Костадинов, който на тези избори оглави и бунта на морската столица срещу фармацевтичния могул. Отлагането предизвика гнева на Костадинов, който обяви в профила си, че в България на избори вече нищо не може да се направи, и е нужна революция. Негови поддръжници обаче го насърчиха да не се отказва и да продължи борбата, а гласовете на хората ще бъдат неговата сила.

Междувременно Партия "Възраждане", на която Костадинов е лидер, се превръща в абсолютен фурор в социалните мрежи. Хората поглъщат всяка новина или слух за нея, и пресподелят с впечатляващо темпо, съперничещо на спортните успехи на българския тенис. Партията се очертава като обективна алтернатива едновременно на фалшивите Обединени патриоти, и на мутренската "патерица" в лицето на Марешки.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com