"Няма филм, в който стара неолиберална партия да спре СЕТА" - така кандидатът на Коалиция "Кой" Добри Божилов, коментира истерията около корпоративното споразумение с Канада. "И БСП, и Патриотите, и всички други стари политици, които се кълнат срещу СЕТА, накрая ще го подкрепят, като малки послушни негърчета - граждани на щастливи колонизирани държави..." - допълни Божилов.

Нека погледнем реалността. Какво се случи в Европа? Ами огромна част от Партията на Европейските социалисти, всъщност гласува "за" СЕТА. Удобно, нали. Знаеха, че не е сигурно минаването, и някакви социалисти се отделиха от отричането, и гласуваха "За". Дори Станишев го направи, и след това - като видя, че гласът му не е решаващ, реши да го "оттегли".

Същото ще стане и в България, твърди Божилов. Ще намерят някаква схема с партийни ренегати, с отсъстващи, с падащ кворум, да прокарат споразумението. След това и президентът им ще подпише. Всъщност, БСП може да спре СЕТА дори само чрез президента. Ако той наложи вето, в ситуация очаквани протести около приемането, то вероятността ветото да се отхвърли е нищожна. Но дори това няма да стане, просто защото БСП е неолиберална партия, слуга на колонизаторите. Същото важи и за Патриотите, които на думи са големи родолюбци, но на дело подкрепяха и Меглена Кунева, и Даниел Митов, и дори - правителството, което подписа СЕТА (Борисов-2). И Каракачанов и Симеонов ще намерят "цаката" да подкрепят СЕТА, убеден е Божилов.

Ако някой реално гласува против СЕТА, това са автентичните патриоти и анти-неолиберали, от типа на Марин Льо Пен и Герд Вилдерс. В България техен еквивалент засега не съществува, защото за разлика от Европа, тук патриотичните формации се оказаха част от "системата". Ако на изборите възникне нещо различно, евентуално то може да е съпротивата срещу СЕТА.

Самата Корнелия, която героично се опитва да оглави народния гняв срещу споразумението, се оказва че всъщност носи пряка вина за него. Въпросното споразумение е икономическо, и е договоряно от държавните бюрократи, занимаващи се с икономиката. Корнелия е била заместник-министър на икономиката до 2007 г., и то точно заместникът, отговарящ за външно-икономическите връзки.
След това, като депутат, е била постоянно член на Икономическата комисия в парламента. Къде е спала, и какво е правила по това време, та чак сега - преди изборите, се сети че е против неолиберализма? И също - ще върне ли всички пари, които активисти на БСП са получили (и продължават да получават) от Сорос и други неолиберални финансисти, за да прокарват концепциите му.

"БСП като източник на промяна е все едно "Югът" в САЩ да се бори за освобождаването на негрите", иронизира ситуацията кандидатът на "КОЙ"...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com