Тия дни сме свидетели на най-големите абсурди в политиката, обяви Добри Божилов – кандидат на коалиция „Кой“ в 25 МИР в София. Не за друго, а защото има поредно национално честване, което естествено всички политици ползват за пропаганда. Та в този дух, и ГЕРБ, и Бойко Борисов, и Реформаторите, и Патриотите, изобщо всички се заклеха във вярност към делото на Васил Левски. Ходиха на черкви, кръстиха се, пускаха статуси във Фейсбук…

И, гласуваха за СЕТА… 🙂

И то не само гласуваха, ами и отстояват гласуването като „национално“ и „патриотично“, вместо да постъпят по-умно и да се скрият в някоя дупка, докато шумотевицата отмине.

Цветан Цветанов, насред честването на Левски, обяви че гласуването за СЕТА било национално отговорен, и европейски, избор.

„Е, по-голяма гавра с Апостола, аз лично не съм виждал. А много съм видял за 27 години неолиберална развала. Но това бие всичко“, възмути се Божилов, който е съперник на Бойко точно в най-инфаркния софийски район.

СЕТА е точно обратното на идеалите на Левски. Основният му идеал е „свободата“. СЕТА предвижда ограничаване на част от нашите свободи. Зад маската на „споразумение за търговия“, се прокарват разпоредби за наднационален контрол над държави и общества. Корпорациите – новите поробители, ще имат повече права от държавите, някои от които поне са демократични. Разбирате ли абсурда – поне част от държавите действително се управляват демократично, и управляващите са избрани от народа, и следват неговия интерес. Но тези избрани управляващи ще имат по-малко права от наднационални чиновници и съдии, които никой не ги е избирал. Реално ще бъдат назначени от самите корпорации, и ще бъдат финансирани от тях. Е, каква свобода е това, какво национално има в това, какво общо има Апостолът ни с това?

Ама то какво общо има и Бойко Борисов с България и нейния интерес… За 7 години и 2 злополучни мандата му видяхме цялото коленопреклоничество и продажничество на националните приоритети. Колко му е сега да продаде и Апостола…

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com