Избори 2017! Парламентарните партии се надпреварват да обещават коя от коя по-големи увеличения на пенсии и заплати. Лъжат ли? Да, защото няма да го изпълнят! Не, защото е възможно да се направи!
Пари има, но за отидат те при хората трябва да се спре корупцията, а това означава да ПОСЕГНАТ НА СЕБЕ СИ!
В ЕНЕРГЕТИКАТА, най-малкото е необходимо да се спрат договорите с ТЕЦ Марица изток 1 и 3, а Иван Костов и Овчаров да бъдат подведени под съдебна отговорност. Но това означава, че към тях веднага трябва да се присъединят Сакскобургготски със Станишев и Борисов заради „атомната“ игра „ще строим – няма да строим АЕЦ“ и „ще го дам на моите, а не на твоите“. А паднат ли тези глави, то тогава ЛУКОЙЛ ще загуби основните си слуги и ще стане ясно защо до сега той не е поставен под контрола на държавата, а вегетира върху родната икономика.
ПАРИ ИМА, но те не са за хората, а за БАНКИТЕ и те ги смучат от населението като кърлежи. Трупат милиони от такси, докато малкия и среден бизнес се гърчи без финансиране. Но, затова пък целия „политически елит“ е прекрасно финансиран от тях и естествено АФЕРАТА „КТБ“ бе СКРИТА със закон гласуван от ГЕРБ, БСП, реформатори, патриоти и прочие…
Безкрайните приказки около ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО целят само едно – то да остане „просто бизнес“, а болниците – структури за търговия със здраве. Назначаването за министър на д-р Илко Семерджиев, зад чието рамо срамежливо наднича БСП, потвърждава това. Средствата за здравеопазване се увеличават, а ефективността пада. И причината за това е преди всичко в пълната липса на реална борба с корупцията в тази сфера! Милиарди е „скритото финансиране“, т. е. рушветите, а досега няма нито един осъден. В крайна сметка, целта на „политическия елит“ е здраве на „две скорости“ – за бедни и за богати.
Подобна е целта и в образованието. То става все повече платено, с тенденция държавните пари да почнат да се пренасочват към частни структури. Защото „елитарното мислене“ счита, че трябва да се подпомагат „по-качествените“ семейства, т.е. по-богатите.
Всъщност, това е в основата на цялата икономическа „философия“ на управляващите от 20 години насам. Нейният „идеологически връх“ е т. нар. „плосък данък“, за който са готови да умрат всички парламентарни партии начело с БСП. Това е данъчна концепция, чието „морално кредо“ е, че този който умира от глад, както и този който умира от преяждане са „равни“ и трябва да им се взема данък поравно! Но истината е, че всъщност в България няма „плосък данък“, а реално има „обратно пропорционален данък“. Колкото с по-малък доход си, толкова по-голяма част от него ти се взема. А колкото по-богат си, то толкова по-малко данъци плащаш на държавата!
Можем дълго да продължаваме, но едно е ясно – наложените в нашата страна икономически и социални практики са аморални и съсипващи! Въпросът е – можем да се промени това? Може! Но сегашния политически елит не го иска.

Александър Каракачанов
Коалиция КОЙ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com