В негов си народняшко-разбираем стил, Бойко Борисов отговори на увъртанията на Корнелия Нинова за предизборния дебат. Доскорошният премиер обяви, че ще се яви на 1 март с екипа си в НДК, но ако шефката на БСП се притеснява от екипа му, той ще ги помоли да седнат в публиката и ще останат само двамата лидери.

С това Бойко слага точка на въпроса кой иска дискусия и кой популира по въпроса.

Всъщност, за независимите наблюдатели отдавна е ясно, че Корнелия шикалкави. Това е така, защото присъстват ли лидерите, винаги дебатът е основно между тях, а екипите имат поддържащо действие. Т.е. от БСП по същество бягат именно от лидерски дебат, като се оправдават, че търсят... лидерски дебат.

Корнелия е наясно, че пропадне ли тази дискусия, друга няма да има. И се опитва да се изхлузи с оправдание, че иска среща "очи в очи" само с Бойко Борисов. Всъщност ако имаше насрочена такава среща, тя щеше да поиска "дискусия на екипите". Т.е. искаш ли да се измъкнеш, поводи всякакви.

От гледна точка на Корнелия, подобно поведение е правилно. Тя щеше да бъде размазана на дебата, точно както през 2009 г. Борисов размаза Станишев и Орешарски. Ако има нещо, в което Бойко реално е добър, това е публичната комуникация. През 2009 г. всички реални аргументи бяха на страната на Станишев. Дори кадрите на Бойко не бяха подготвени (напр. В.Горанов сричаше). Но Бойко, като добър оратор, овладя ситуацията, и отнесе БСП.

Сега би се получило същото. Корнелия допусна грешка, че изобщо заигра с темата за дебата. Тя мислеше, че Бойко ще се измъкне и ще спечели. Но той се съгласи, и сега тя ще отнесе негативите. Разбира се, малък негатив от страх е по-добре, отколкото да те размажат през 2 милиона души.

Бойко Борисов затъна от всякъде със 7 години съмнително управление. Но сега е съвсем реално да спечели, просто защото Корнелия изобщо не му е от калибъра в обществената дискусия...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn




JSN Epic template designed by JoomlaShine.com