trump coneva

Реорганизация на разходите на правителството на САЩ ще остави протестърско-неолибералните среди в България без пари. Според изтекли информации от Вашингтон, Тръмп е намалил бюджетите на Държавния департамент и на Агенцията за международно развитие с 37%. Двете ведомства до момента разполагаха със средства в размер на 50 милиарда долара. Голяма част от тези пари обаче са за фиксирани разходи като заплати, осигуровки, техническа издръжка, както и издръжка на посолствата в чужбина. Те не могат да се намалят. Така излиза, че почти всичко ще се вземе от програмите за финансиране на всевъзможни дейности в чужбина

Според директора на административно-бюджетното управление на Белия дом Мик Мълвани, намаляването на чуждестранна помощ означава да се финансират повече проекти вътре в страната. Тези мерки ще позволят на администрацията на Тръмп да покрие и част от увеличението с 54 милиарда долара на бюджета на Пентагона, смята Мълвани. Намаляване на прахосничеството в чужбина и инвестиции в самите САЩ, бяха част от предизборната програма на Тръмп.

Очаква се мярката за икономии да засегне и организации като фондация "Америка за България", която се финансира от Агенцията за международно развитие. Фондацията издържа редица неправителствени организации и медии у нас, като често е обвинявана, че облагодетелства главно издания на т.нар. "протестърски среди", групирани около олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев.

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com