Резултат с изображение за лукашенко

Протестъри наизлязоха по улиците на Минск, след като влезе в сила новият данък върху "безделниците". Става дума за 200 долара, които трябва да плати всеки, който повече от 6 месеца не работи нищо.

Протестърско-соросоидните кръгове веднага изригнаха, че това била атака срещу "творците", т.е. срещу писатели и журналисти, които не са на постоянен трудов договор. Реално обаче въпросните творчески съюзи са изключени от закона, т.е. истинските творци, работещи на хонорар, не се водят "безделници". Такива обаче са всякакви НПО и грантово-финансирани творци, чието "изкуство" никой не разбира какво точно означава.

Президентът Лукашенко обясни закона с аргумента, че позитивните практики от съветско време следва да се възстановят. Както е известно, тогава в СССР, а и в България например, имаше наказания за безделниците, в някои случаи стигащи дори до затвор.

Никой не може да живее на гърба на чужд труд, обясни Лукашенко и прати полицията да разгони протестърите.

В същото време западните медии представиха казуса като "протест на бедните и на глада". Всъщност грантовите творци са от най-богатите в Беларусь. В тази страна глад няма, жизненият стандарт е по-висок от в България, а цените на монополните услуги - вода, ток, отопление, са смешни, сравнени с нашите.

По случайно стечение на обстоятелствата, точно по същото време в Москва също избухнаха протести. Те бяха срещу "корупцията". Оглави ги фамозният блогър Алексей Навални, който самият той преди време се оказа клиент на прокуратурата за съмнителни финансови операции. Отново западните медии представиха неколците дребни шмекери по площадите като "руско гражданско общество". А 88% поддържащи Путин очевидно не са граждани и не са общество...

Добри Божилов
28-03-2017

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com