Софийска градска прокуратура започва проверка за престъпление против политическите права на гражданите по време на митинга на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи пресцентърът на Прокуратурата на Р България. 

"До главния прокурор са постъпили множество сигнали от граждани за това, че на 24 март 2017 г. в района на ГКПП „Капитан Андреево“, по време на митинг, са извършени недопустими действия срещу български граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите на 44-то Народно събрание.

Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите.

Според сигналите са налице данни за извършено престъпление против политическите права на гражданите по чл. 167 ал. 1 от НК.

Главният прокурор изпрати всички сигнали на Софийска градска прокуратура за извършване на проверка.

Предвид данните за извършено престъпление от общ характер и от лица, ползващи се с имунитет по смисъла на чл. 160 от Изборния кодекс, прокурори от Софийска градска прокуратура започват лична проверка.

В хода на проверката ще бъдат изискани от средствата за масова информация всички записи и предавания, съдържащи кадри от поведението на лицата, срещу които са сигналите. Ще бъдат снети обяснения от граждани и длъжностни лица (служители на МВР) и ще се изискат относимите по случая документи", се казва още в съобщението. 

Парадоксалното е, че прокурорите разследват някакъв вид патриоти, които са пазели държавата от попълзновенията на Ердоган и неговите кукли на конци тук. А не разследва самите кукли, въпреки че и срещу тях има сигнали, и то за далеч по-сериозни престъпления - предателство, шпионство и държавна измяна...

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com