Газта трябва да поскъпне, а с нея и парното. Това е категоричното мнение на бившия икономически министър в правителството на НДСВ Николай Василев, пише OffNews.
„Нефтът поскъпна с 60-70% от миналата година насам, така че няма никаква логика цената да е замразена. Свикнахме да правим от цената на тока и парното политически въпрос, а той е чисто икономически. България е малка държава, която не може да влияе на международните цени“, аргументира се Василев пред бТВ.
Според него предизборно енергийният регулатор „забравя“ за необходимите актуализации на цените и така се стига до шокови увеличения.
„Прогнозата ми е, че петролът ще продължи да поскъпва и догодина пак ще се наложи да имаме голямо увеличение“, смята той.
Василев посочи, че поскъпването на енергоизточниците е поносимо, тъй като в България вече 7-8 години няма инфлация.
„На повечето стоки цените са паднали, а доходите се увеличават. Сега средната заплата вече е 1100 лева“, каза бившият министър.
Според него вместо да се оплакват хората трябва да произвеждат повече и да печелим повече.
„Противник съм на широките коалиции. Непродуктивно е да има общо правителство ГЕРБ-БСП. Програмите им са съвсем различни. Широките коалиции не водят до нищо добро“, каза още Василев.

Източник: OffNews

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com