През първите три дни на април Българска (не)зависима енергийна борса се държи като изключително лигаво и невъзпитано малко детенце.
Резултатите от дневните и сесии, в сегмента ДЕН НАПРЕД, се колебаят от най-високи цени на електроенергията до най-ниски и обратно, в сравнение с останалите осем европийски държави, които редовно наблюдавам, сравнявам и понякога ви показвам.
Вчера („Балонът се спука„) пак бяхме №1, но от долу на горе, а на 1-ви април („Не е първоаприлска шега„) беше нещо като днес. Но както казах и тогава такова поведение на борсата нито е логично, нито е пазарно, нито е обосновано, а по-скоро преднамерено спекулативно. Открит враг на енергийната борса и нейната нормална дейност е … „Р.Овч.: Кой ми пипа тока от АЕЦ „Козлодуй“?„. На практика цялата политико-енерГЕПИйна мафия не желае нейното нормално функциониране, но повечето нямат наглостта на Р.Овч., за да си го кажат на глас.
Появата на конкретни числа на графиката, за разлика от последните подобни сравнения, са намек, към когото трябва. Дали ще продължат да се появяват и занапред или пак ще се скрият ще покаже времето.

Източник: http://bultimes.com

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com