Image result for марешки шелби

Мулти-милионерът и нов спасител на държавата Веселин Марешки, ще ползва държавно жилище като депутат, съобщи самият той. Причина била, че не разполага с имот в София, а искал да бъде редовен народен представител и да присъства на всички заседания.

Съгласно закона, депутатите, които не са от София, действително ползват държавни жилища. Те обикновено са луксозно обзаведени за сметка на данъкоплатеца, и често им правят ремонти - при влизане на нови депутати. Повечето от тях са в скъпарски елитни столични квартали, от типа на "Изток". А ако няма свободни жилища, или примерно се изчаква ремонтът, то скъпите депутатски тела отиват на хотел. За сметка на данъкоплатеца... :)

С влизането на Марешки в подобен апартамент, олигархичната гротеска минава всякакви граници. Самият Марешки има спортен автомобил "Шелби Супер Кар", изработен по поръчка. Струва 400 хиляди долара. Също така има близо 20 аптеки в цяла София. Една единствена от тях да и преустрои задното помещение на жилище, и проблемът му е решен. Съвсем отделно, дори със заплатата на депутат, е напълно възможно под наем да се вземе добро жилище. А какво остава за човек, който сам твърди, че имал "няколко стотин милиона".

Историята със служебните депутски апартаменти е абсолютна политическа порнография. Народните избраници взимат по 3000 лв. чиста заплата, отделно още 2/3 върху нея за работа в комисии, плюс имат и 1500 лв. месечно "безотчетни" и "за сътрудници". Чисто един депутат слага поне 6 бона в джоба, и към този лукс трябва да му добавим и служебно жилище, както и служебен мерцедес за около 1/3 от депутатите. И съвсем отделно, партиите в парламента получават партийна субсидия, като най-малката (тази на Марешки) ще е 1,5 милиона на година.

Както се казва - тежка е депутатската корона. Не можеш изяде всичко дето ти се изсипва на главата...

Добри Божилов
11.04.2017

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com