Фондация "Българска памет" и Фондация "Решения за бъдещето", която наскоро бе учредена от президента Росен Плевнелиев, подписаха споразумение за сътрудничество. Това се случи в рамките на 20-то издание на Пролетния семинар на Фондация "Българска памет", който се проведе под надслов "България 2017 - 10 години част от Европейския съюз, период на предизвикателства, възможности и научени уроци".

Финансирането на семинара беше осигурено от Фондация "Българска Памет" и Представителството на Европейската комисия в България, Община Варна и Фондация "Ханс Зайдел". На форума присъстваха посланици, представители на европейските институции и местната власт, неправителствения сектор, бизнеса и медиите.

Фондация "Българска памет" нашумя покрай намерението на патриотичната партия "Възраждане" да пренасочи част от субсидията си към нея. Шефът на фондацията д-р Милен Врабевски е наричан "най-великия жив българин" от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. По-късно обаче бе обявено намерение за пълно отказване от субсидията, след като видни участници в листите на партията като Минчо Христов и Стела Банкова, се обявиха срещу преливането на пари към "частни фондации". Какво точно ще се случи с парите, предстои да видим... Но ако идат в "Българска памет", то ще излезе, че "Възраждане" и Плевнелиев са своеобразни съдружници в благотворителните си помисли... :)

ГН

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com