В Русия създадоха Център за кибербезопасност на атомните електроцентрали
Той ще се занимава с идентифицирането и предупреждението за хакерски атаки над системата за управление на АЕЦ, предаде РТ в сряда (19 април).
Информацията за откриването на центъра съобщи пресслужбата на Всеруския научноизследователски институт по експлоатация на атомни електроцентрали (ВНИИЕАЕЦ).
„Центърът е създаден с цел да се създаде единна система за откриване и предотвратяване на кибератаки в автоматизираната система за управление на технологическите процеси на АЕЦ, както и за поддръжка на постоянна готовност на силите и средствата за ликвидиране на последствията от кибератаки срещу ядрените централи“, се казва в съобщението.
Отбелязва се, че целите на Центъра включват формирането на промишлена и научно-техническа политика по кибербезопасност на АЕЦ, разработка и внедряване на подходящи технологии и средства за защита на информацията в атомните централи.
По-рано беше съобщено, че Министерството на образованието ще изготви програма за обучение на учители и ученици в основите на кибербезопасността.

Източник: Руски дневник

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com