В кулоарите на Европейския съвет в Брюксел, президентът Румен Радев заяви, че има тенденция ЕС от „съюз на принципи и ценности“ да се превърне в „съюз на сметки и пазарлъци“.
Президентът подчерта, че България е твърдо против проекта „Европа на две скорости“, защото това означава да се узакони грабежа, който големите страни осъществяват над по-малките.
При това Румен Радев акцентира върху факта, че нашата страна е направила много големи компромиси по време на членството си в ЕС, които трябва да бъдат възмездени от Брюксел.
Тези думи на президента означават, че България настоява за преференциални условия и адекватна помощ, за да започне ускорено да развива своята промишленост и селско стопанство. Иначе държавата ни ще бъде като воденичен камък на шията на другите европейски страни, но най-вече ще висне на шията на собствения си народ.
Изказването му индиректно подчерта още, че нашата страна е загърбила част от своите национални интереси и е изпълнила препоръките на ЕК, но това е довело до крах на българската промишленост и енергетика, както и до загуба на стратегически важните за страната ни огромни пазари на Руската федерация.
По този начин България се е превърнала в НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ от европейската интеграция измежду всичките новоприсъединили се след 90-та година страни – членки на ЕС.
На практика Румен Радев чрез езика на дипломацията каза на Брюксел, че оттук нататък е необходимо или нашите стоки да се ползват с големи преференции на европейските пазари, или Брюксел да даде благословията си да ги реализираме на необятния руски пазар.
И тъй като страните от Западна Европа няма да пуснат за нищо на света българските стоки на своите пазари, защото и техните производства и икономики куцат… то тогава страната ни няма друга алтернатива, освен да възстанови, и то в ускорен порядък, нормални политически и икономически взаимоотношение с Руската федерация.
Иначе България ще бъде вечен длъжник на европейските държави, който при това няма да бъде в състояние да си връща дълговете.
В подтекста на думите на Румен Радев откриваме и едно предупреждение. За опасността от дългова криза, която вече чука на вратата на България. И тази опасност трябва да бъде навреме идентифицирана и преодоляна с решителни мерки.
Държавният глава, алармира още отсега, че ако страната ни продължи да взема нови заеми, това ще генерира дългова криза като в Гърция. Което от своя страна ще доведе до ескалация на нови улични протести и бунтове. А когато народът излезе на улицата, това означава, че политиците не са си свършили работата.
Огромната част от българския народ е приятелски настроен спрямо Руската федерация и никой не трябва да се учудва на този факт. Защото той произтича, според президента, не само от вековните връзки между двата славянски народа, но и от изключително тежката икономическа и политическа ситуация, в която е попаднала България в резултат на лоялното си членство в ЕС.
В заключение можем да кажем, че президентът Радев е прав за Евросъюза, който се оказа икономически капан за родината ни. И сега е нужно, държавните органи, с достатъчна последователност и твърдост да отстояват въпиющата необходимост от скоростно възстановяване на българската икономика и енергетика.
За да запазим бъдещето на нашите деца! Както и бъдещето на България!

Източник: Skandalno.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com