Посмотреть изображение в Твиттере

WikiLeaks заяви, че в изтеклите от предизборния щаб на кандидата за президент на Франция Емануел Макрон 9 пъти се споменава името на служител в руска компания.
«#MacronLeaks (хаштаг, обозначаващ изтичането на писмата на екипа на Макрон, бел.ред): името на служителя на компанията «Еврика» на руското правителство се появява девет пъти в данните …», — написа организацията в своя Туитър.
WikiLeaks допълва информацията със снимка от екрана, на която е изобразена таблица с данни. В нея фигурира името Рошка Георгий Петрович.
Wikileaks не уточнява, каква точно е компанията «Еврика». Уикилийкс посочва, че става дума за компания, «получила, според данни от руски СМИ, лиценз от ФСБ за дейност в защита на държавната тайна».
Сред руските компании в областта на IT има компания «Еврика», чийто постоянни клиенти, както е заявено в нейния официален сайт, е МВнР, Министерството на икономиката, Министерството на здравеопазването, Централната банка, Сметната палата…
На сайта на «Еврика» се съобщава също, че тя предлага продукция и решения в съответствие с получения лиценз за дейност».
На този етап няма коментари от «Еврика» по темата.
По-рано екипът на кандидата за президент на Франция и екс-министър на икономиката на страната Емануел Макрон заяви за хакерска атака над електронната поща на екипа си, в резултат на която е имало изтичане на информация.
Изданието Monde написа, че не бива да се говори за съпричастност на Русия към инцидента.
«Установяването на отговорността за кибератаката е продължителен и комплексен процес, който ще отнеме много дни и седмици», пише изданието.
В неделя във Франция ще се проведе втори тур на президентските избори.
За президентското кресло се борят Емануел Макрон, творение на Социалистическата партия и близък до олигархичните кръгове, който се изправя срещу ултрадясната националистка Марин Льо Пен от партията «Национален фронт».
На този етап проучванията показват превес на Макрон.

Източник: News Front

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com