Двете британски спецслужби — Центърът за правителствена връзка, отговарящ за сигурността на каналите за връзки между органите на властта, както и службата за контраразузнаване МИ5 — съобщиха за набирането на хора, които владеят руски, но и разбират Русия като страна.
Информацията за това е публикувана на сайта на GCHQ и е дублирана на страницата на Центъра в социалната мрежа Туитър.
«Вашето владеене на руски език може да отвори за вас вратите към увлекателна кариера в разузнаването. Влизайки в редовете на МИ-5 или в Центъра за правителствена връзка, вие можете да изиграете ключова роля в делото за защита на Обединеното Кралство», се казва в изявлението.
Там се отбелязва още:
«Ние търсим лингвисти за роля, която излиза далеко извън пределите на превода и резшифровката. Работата изисква знания в сферата на културата, историята, политиката и идеологията. Вие ще направите правилен избор, ако изберете МИ-5 и Центъра за правителствена връзка, за да обезпечите националната сигурност».
Тези, които бъдат приети на работа, ще получат заплата в размер до £30,5 хиляди ($38 хил.) в год.
На кандидатите се предлага обучение в техническата сфера, за да ги използват в практиката си при провеждането на анализ на разузнавателните данни. Новите рускоезични сътрудници на спецслужбите ще действат в състава на оперативните групи на разузнавателните агенции и ще сътрудничат с държавните министерства и ведомства.
В изявлението се дава да се разбере, че за изпълнението на предложената работи се изисква аналитичен ум, логическо мислене и умение да се обръща внимание върху детайлите.

Източник: News Front

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com