Подготвя се нов национален протест на 11 май от 17:00 часа пред сградата на Народното събрание. Мотото на протеста е Да защитим Референдума! Аз съм Слави! Един от многото!
Един от организаторите на протеста е Атанас Калев, който е създател на най-голямата Фейсбук общност у нас „Национален Протест срещу безобразията в България“. Той заяви, че иска да знае:
– Защо, Субсидиите на Партиите все още са 11 лева за глас?
– Защо, Изборите не са Мажоритарни в два тура с абсолютно мнозинство, в 240 избирателни района, с право на кандидатите да се кандидатират само в един избирателен район?
– Защо, махнаха въпроса за намаляването на броя на депутатите на 120?
Организаторите на протеста очакват да се включат будни граждани не само от София, но и от цялата страна.
Слави Трифонов заяви, че няма да се откаже докато не бъдат удовлетворени исканията на 2,5 милиона българи, които са гласували за референдума.
„Човек може да влезе в парламента като избраник, насилствено и доброволно, да го разгледа – мога и трите“, заяви Трифонов, цитиран от 24 часа.
По повод изявленията на Цветан Цветанов, че щели да разглеждат законите за мажоритарният вот. На протеста Трифонов заяви, че не е доволен от този отговор, защото хората са изразили желание и за намаляване на субсидията.
„Може да бъде решено от НС за 5 минути, не знам защо продължават упорито да си гласуват 11 лева на глас, при положение, че хората казаха, че искат по-ниски субсидии“.

Източник: 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com