Не виждам някаква огромна подкрепа от хората. Основно сме аз, журналистите и Йоло Денев. Така шоуменът Слави Трифонов отговори на въпрос дали усеща подкрепа от хората, гласували на референдума, иницииран от екипа му. И днес – за трети пореден ден, той изразява гражданската си позиция пред Народното събрание.
 "Не казвам, че това не е добре, не виждам хората много да търсят своите искания. Аз съм тук, защото смятам, че така е справедливо, другите хора - всеки да отговаря за себе си", добави още той.
По думите му хората са по-склонни да гласуват за нещо в тъмна стаичка, но като трябва да защитят нещо на площада - не са склонни да рискуват времето си. "Аз отговарям само за себе си", добави Трифонов.  За трети пореден ден той и сценаристите му са пред Народното събрание на протест в подкрепа на провелия се референдум.  На протеста вчера шоуменът се съгласи, че при варианта „мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура ГЕРБ има най-голяма изгода.
По-рано днес, 6 май, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че първият законопроект, който ще бъде внесен от партията, в началото на другата седмица, ще бъде законопроектът за мажоритарната система.
На протеста Трифонов заяви, че не е доволен от този отговор, защото хората са изразили желание и за намаляване на субсидията. "Може да бъде решено от НС за 5 минути, не знам защо продължават упорито да си гласуват 11 лева на глас, при положение, че хората казаха, че искат по-ниски субсидии", обърна се той към депутатите. Според него това е изключително нагло.
Той призна, че се е сблъскал с невъобразими трудности, за да не се чуе волята на народа. „2,5 млн. българи се произнесоха, а тези хора продължават да не се интересуват от този глас. Това много ме вбесява“, каза Трифонов. "Искам пряка демокрация", заяви той.

Източник: Фактор.бг

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com