Резултат с изображение за министерство на комуникациите русия изображение

Министерството на комуникациите предлага през 2019 година да се въведе руски аналог на зелената карта
Тя ще позволи на висококвалифицирани чужденци от руски произход, които владеят руски език, да влизат и работят на територията на страната, съобщи „Известия„
Това предложение е описано в проекта на програма „Цифрова икономика“, изготвена от Министерството на комуникациите. В навечерието на майските празници документът беше изпратен за одобрение от Министерството на финансите, Министерството на външните работи и Министерството на икономическото развитие.
Програма „Цифрова икономика“ се състои от множество дялове. В раздел „привличане на чуждестранни специалисти и руски специалисти, които са емигрирали“ се посочва, че до 2019 година трябва да бъде пусната в обращение карта за руските сънародници, която да позволи на чуждестранни граждани от руски произход и владеещи руски език да влизат и работят свободно на територията на Руската федерация.
В допълнение към това трябва да се разработи и система за оценка на квалификацията на работещите в Русия, както и комплексни мерки за подкрепа на пребиваващите в Русия специалисти, които са получили висока оценка.

Източник: Руски дневник

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com