Пети ден Слави Трифонов виси пред парламента и се бори да му вкарат… референдума. За разглеждане...
Той обеща, че ще стои пред голямата бяла сграда и изпълни обещанието си.
Искам да се изпълни волята на народа! Искам да се приеме нов избирателен закон и да се тръгне към мажоритарни избори. Ще стоя тук, докато референдумът и волята на хората не влязат в пленарна зала. В противен случай ще продължа да стоя пред парламента и ще продължавам с моя тих протест – каза вчера шоуменът, който не случи на време и стои под дъжда всеки ден по един час.
Избирателната ни система е гнила, избираме едни и същи хора, в листата ги натикват като овце и гласувайки за една партия, ти гласуваш за всички ан блок и не знаеш кой какъв е. Прави се кампания само на водача, а след него през входа нахлуват или познатите до болка лица, или някакви нови още по-некадърни и още по-алчни.
Нормално е изборите да са между личности. Да можем да видим, да чуем, да разберем какъв е човекът, който ще ни представя и да му търсим морална и правна отговорност, ако той не изпълни обещанията си. А сега отговорността се размива, защото я носи партията.
Така че аз ще стоя и ще отстоявам правата на 2,5 милиона българи, които поискаха промяна. Протестът си е лично мой и не задължавам и не призовавам никого да ме подкрепи! – категоричен беше Трифонов.
Ама, разбира се, първата ни работа във вторник е да вкараме точката с референдума за обсъждане в парламента, каза в телевизионно интервю не кой да е, а Цветан Цветанов. Ние също сме за мажоритарни избори и ясни правила! Нашите идеи и тези на господин Трифонов съвпадат!
Стига бе!
Как така съвпаднаха СЛЕД, а не ПРЕДИ изборите? Откъде се появи подобно просветление в герберските глави, или е опит за финтиране?
Дори да повярваме за миг, че Цецко казва истината, то как да тълкуваме интервюто му, дадено ден преди това, в което казва: ГЕРБ ЩЕ ИЗКАРА ЦЕЛИЯ СИ ЧЕТИРИГОДИШЕН МАНДАТ!
Значи хем са за промените в изборното законодателство, хем ще си изкарат мандата? На малоумни ли ни правят, или вече смятат народа за толкова прост, че даже е забравил да мисли?
Слави каза ясно – давам им три дни да вкарат референдума за разглеждане, два месеца да изработят нов закон, след това да се саморазпуснат и да се направят нови избори! Поне така заяви през март. Сега леко го заусуква и обясни, че вероятно ще трябва време. Колко време, не разбрахме.
И следва въпросът – как така Цветанов и респективно Борисов, защото Цветанов не може да кихне без да го попита, са за мажоритарни избори, за промяна на закона, но ще си изкарат четиригодишния мандат? Ще приемат исканията сега, а ще ги въведат през 2021 година ли?
Слави още четири години ли ще виси пред парламента, или ще се остави да бъде убеден, че по-рано няма как да му се въведе системата?
Или ГЕРБ ще се направи на доброто ченге и ще внесе закона, а патриотите, без да се се правят на лошото, ще гласуват против? Защото мажоритарно няма да влязат в парламента, а сега току що са захапали кокала.
Но ако са против, Трифонов пак трябва да заседне пред бялата сграда!
Яко ни лъже някой в момента.
Разиграва се безумно фалшив политически театър и кой кого премята не е ясно.
Ясно е само, че единственият преметнат със сигурност ще бъде народът!
Докато не излезе той на площада, а не само Слави!

Източник: Skandalno.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com