За пръв път от 25 години насам, официалните институции в България застанаха на страната на Руската федерация по въпросите на така нареченото „антимонополно“ дело, което Европейската комисия влачи вече пета година.
С две думи, претенциите на ЕК са, че не можело производителя на природен газ или нефт/в случая Русия/, да бъдел и доставчик на тези енергийни суровини.
Въпросът, който възниква веднага е защо толкова „справедливата“ Европейска комисия не мери всички с един и същ аршин. Понеже и САЩ са хем производител, хем доставчик на газ и нефт/или поне се опитват да бъдат/, но никой от Брюксел и дума не обелва по този казус.
Очевидно е, че само на Руската федерация не е разрешено да развива свободно търговия със своите ресурси. И това го казва Запада, който си изприщи устата да натяква на всички за тъй нареченото „свободно движение“ на хора, стоки и капитали в Европа.
Само че това се отнася не за всички хора, стоки и капитали, а само за западноевропейските такива. Защото „антимонополното“ дело, което Еврокомисията заведе срещу РФ, на практика означава Русия да произвежда нефт и газ, но да не си го продава САМА, а да го даде на западни фирми, които да го продават и естествено да ПРИБИРАТ печалбата.
Както и да е, изведнъж и съвсем неочаквано за Вашингтонските кукловоди, се оказа, че българските официални институции – Президентство и Министерски съвет, заедно със заинтересуваните в енергийния сектор български фирми, заеха страната на Русия, подкрепяйки предложенията на Газпром по тъй нареченото „антимонополно“ дело. Макар че това измислено „дело“ на практика си е АБСОЛЮТЕН шантаж, който „чистата, неопетнена и единствено справедлива“ брюкселска „комисия“, упражнява, съвсем незаконно, върху Руската федерация.
И този шантаж си има прозрачна цел. Да спре руските доставки на нефт и газ за Европа, за да може на освободеното място да се настанят САЩ.
Ето това Запада нарича „свободна“ търговия и „справедливост“. Всичко е справедливо, докато Запада печели от това. Спре ли да печели от някаква дейност, тутакси въпросната дейност става антидемократична, тоталитарна, диктаторска и какво ли още не.
Президентът Радев, обаче, неведнъж и в Брюксел, и в София каза, че всички санкции и арбитражни дела по отношение на Русия са изключително вредни за националните интереси на България. Президентът потвърди неведнъж, че заради санкциите и забраната да търгуваме свободно с нашия стратегически партньор Русия, държавата ни се намира на границата на икономическия колапс. И че е въпрос само на две-три години, икономиката и цялата държава да се срутят и да не могат да осигурят дори най-важните за населението на страната условия за живот.
Ето защо нашата страна настоява тези „практики“ на самоназначилата се Европейска комисия, да бъдат незабавно прекратени. И НИКОЙ да не пречи на страните-членки на Евросъюза да развиват свободно своята промишленост и селско стопанство.
Полша и Литва вече се обявиха против предложенията на Руската федерация за регулиране на всички спорни въпроси около доставките на природен газ и нефт в Източноевропейските страни.
И така на практика само нашата страна застана в защита на предложенията на РФ. И за започване на така желания от българския народ, процес на нормализация на отношенията с великата и братска нам славянска страна Русия.
По този начин ние даваме своята заявка за възобновяване строителните работи по Южен поток, поне в частта, която се отнася за България.
А всеизвестно е, че руският президент Владимир Путин би предпочел целият Южен поток да мине през България, защото територията на Турция е обхваната от етнически и религиозни конфликти. Без да говорим за непредвидимите и често емоционални решения на президента Ердоган.
Целият въпрос е ДАЛИ тази политика на официална София ще бъде траен процес или е само начин за извличане на конюнктурни и незначителни дивиденти от РФ?!
Да се надяваме и да се БОРИМ за ТРАЙНА И НЕОБРАТИМА нормализация на отношенията с БРАТСКА Русия. За да пребъде България.

Източник: Иво Македонски Skandalno.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com