ГЕРБ ще работи по промяна в начина на изчисляване на заплатите на народните представители и чиновниците, чиито заплати се изчисляват по същия начин. Новата формула ще трябва да обхване всички звена, при които разплащането се изчислява по този начин.
Това обяви Цветан Цветанов в Народното събрание. Най-добре ще е това да стане по време на дебатите за бюджета за 2018 годината, чрез допълнително обсъждане. В момента заплатата на депутатите се равнява на три брутни заплати в обществения сектор (ползва се заплатата от последния месец на тримесечието).
По време на обсъждането на парламентарния правилник на това НС се повдигна въпроса за замразяването на възнагражденията. Малко по-рано Владислав Горанов също обяви, че е за търсене на нов механизъм, чрез който да се изчисляват депутатските заплати и тези на висшите държавници.
ГЕРБ не е против замразяването на заплатите, но сякаш ли повече бие към промяна във формулата. При тази промяна както по-добре, може да стане и по-зле. Тя да се базира на някакви фактори, които да не са много реалистични и да стане още по-голямо мазало. Може да стане много рисково!
ГЕРБ обяви и, че ще дари 20 хиляди долара от първите си депутатски заплати на българите в Чикаго!
Средствата ще отидат за купуване на сграда, където да се провеждат културни, образователни мероприятия и ще помогнат за запазване на духовността.
Цветанов поиска и другите политически сили да дадат пари. Просто трябва да преведат средствата и да влязат в борда на директорите на малкото българско училище в Чикаго. Така ще отговорят и на настроението на гражданите за депутатските заплати.
Много хубаво, че ще помогнат на някого, но кой ще помогне на българите в България! Нямам нищо против хората, които са там и искат да запазят българския дух, но тук положението е катаклизмично и никой не ни бръсне за живи!!!

Източник: http://spodeli.eu

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com