ГЕРБ внася днес в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот, похвали се на брифинг в кулоарите на парламента председателят на партията Цветан Цветанов.
На изумените журналисти депутатът Данаил Кирилов обясни, че в законопроекта е уважена волята на българския избирател и неговия глас на референдума през ноември.
Ние сме се съобразили с това, което поиска народът и ще го изпълним, заяви той и всичко прозвуча така, сякаш самият Бойко Борисов е направил допитването и е спечелил и сега гордо ще внася проекта за гласуване.
Ще направим законно провеждането на пълен мажоритарен избор в два тура и това ще трябва да се гласува в пленарната зала с пълно мнозинство. Ние предлагаме територията на страната да се раздели на 240 едномандатни района, като във всеки един от тях да се проведе мажоритарен избор в два тура. Освен това е предвидена навсякъде да има 13-членна районна избирателна комисия.
„За чужбина ще направим активна регистрация, която да ни покаже точната картина на активните българските избиратели извън страната“, обясни Кирилов и се тупа в гърдите, че ще бъде гласувана и субсидия от 1 лв. за партиите.
Ама кои сте ВИЕ? Защо в цялата тази битка за популизъм и влияние споменавате НИЕ ОТ ГЕРБ, като референдумът не беше иницииран от ВАС и риехте с копита до последно, а Слави Трифонов беше натикан в помийната яма и бълбукаше в нея, натопен до гушата?
Не НИЕ, а ТОЙ организира референдума, но сега това никъде не се говори.
Тогава Трифонов мина през деветте кръга на Ада. Придворните медии на ГЕРБ го изкараха педофил, импотентен, измислиха му прякор Славуца, защото имал афинитет към малки момченца и мъже, други пък тръбяха, че бил женкар и тормозел жените в леглото, а трети стигнаха дотам, че издадоха колко сантиметра било мъжкото му достойнство и как не можел да задоволява приятелките си. Едновременно си падаше по жени и по мъже и по малолетни, като извън това беше импотентен и не му ставаше с никого.
В същото време депутатите яростно отхвърлиха референдума, а слугата на Борисов – Плевнелиев го даде на Конституционния съд и отряза най-щекотливата точка – свеждането на броя на депутатите на 120.
Какво се промени изведнъж?
От върл враг на демокрацията и мрачен ретрограден тип, Слави се превърна в носител на новите идеи. И то такъв носител, че ГЕРБ направо си ги присвоиха и сега се удрят в гърдите, че идеята била тяхна.
Припомняме една наша статия отпреди няколко дни и продължаваме да търсим въпроса КОЙ!

Източник: http://skandalno.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com