Немският финансов министър Шойбле приветства идеята на новия френски президент за създаване на нов Европарламент.

Този нов, втори Европарламент ще включва представители само на страни от Еврозоната. Заедно с това се предвижда създаването на Европейски валутен фонд.

Рано или късно това ще стане въпреки несъгласието на такива като България.

От пет години предупреждавам, че нежеланието на елита заради клиентелистките му и корупционни интереси истински да се интегрираме в ЕС ще ни остави като държава и нация извън съвременния свят.

От пет години предупреждавам, че се оформя ядро на ЕС и концентрични кръгове около него, а ние сме дори извън тях. Уморих се да повтарям, че Европа тръгва на няколко скорости, а ние – на задната й.

Днес Юнкер заяви, че Румъния е готова за Шенген. (България не беше спомената).
Без ЕС (дори с всичките му слабости сега) като нация и народ нямаме никакви шансове да оцелеем дори в близките едно-две десетилетия.

Изпадналите от големите геополитически съюзи държави са сива територия, подлежаща на разпад с всички последици от това.

Освен елитите отговорност носи и народа ни. Той не желае да поиска разчистване на корупцията и да наложи спазването на законността – чака поредния освободител или месия.

Затова и той ще плаща най-жестоко сметката.

Глигор Лилов, Фейсбук

Заб.: Според алтернативни мнения, именно присъствието ни в ЕС ни разсипва като държава. В този смисъл, ако изпаднем, дори по чуждо решение, може да уцелим "бингото" на историята. Поне досега ЕС не показва признаци да иска да изпусне която и да било държава. Той и без това е доста малък, сравнен с останалите глобални сили, съответно не може да си позволи да губи територии. Ако все пак изпаднем, съвсем очевидно ще минем в руската зона на влияние. Това най-вероятно ще означава далеч по-евтино парно, бензин, и енергия като цяло. Това всъщност може да насърчи икономиката и да се замогнем.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com