Вчера, по инициатива на българската страна, се състоя телефонен разговор на президента на Руската федерация Владимир Путин с българския премиер Бойко Борисов, съобщава РИА „Новости“.
РУСКИЯТ президент/ чак сега /, поздрави Борисов с избирането му за премиер на новото правителство и изрази надежда, че руско-българските отношения ще се развиват в конструктивен дух.
В хода на разговора двамата обсъдиха сътрудничеството в политическата, икономическата, енергийната и хуманитарната области.
Една от важните за България теми на разговора е била възможността за реанимиране на проекта АЕЦ „Белене“. При това Борисов споделил, че българската страна търси стратегически инвеститор за изграждане на ядрената централа. И за малките деца е ясно, че такъв инвеститор би могла да бъде само Русия.
На обсъждане е била подложена и темата за тъй наречения газов хъб „Балкан“, което преведено на разбираем език означава възраждане на Южен поток за България.
Ясен акцент е бил поставен и на мероприятията, посветени на 25 годишнината от подписването на руско-българския договор за приятелство и сътрудничество, както и на предстоящите тържества по повод 140 годишнината от освобождението на България от турско робство, които ще започнат през 2018 г.
В тази връзка припомняме, че преди три дни публикувахме статия/ целия текст виж ТУК /, в която твърдяхме, по информация на руското интернет издание „Евразия Дейли“, че официална София, за пръв път, застана на страната на Русия в спора й с ЕК, относно изграждането на руските газопроводи за Източна и Западна Европа. И че Владимир Путин възражда Южен поток за България.
Тогава някои наши читатели изразиха съмнение в достоверността на тези твърдения. Истината, обаче, разкрита от вчерашния телефонен разговор, проведен с Владимир Путин по инициатива на Борисов, е още по драстична.
Официална София не само застана на страната на Русия. Нещо повече. Борисов бе принуден да МОЛИ руския президент за телефонен разговор.
Кое предизвика този шокиращ за Борисов и неговите калинки обрат? Ами много просто. След като нашите западни „приятели“, наредиха на своите пудели Кунева и Борисов да закрият почти всички мощности на АЕЦ „Козлодуй“ и да спрат започнатите строежи на АЕЦ „Белене“ и Южен поток, държавата ни остана без газ и без ток. По тази причина цените на газ и ток полетяха нагоре с космическите 35 – 40%.
Това се случи въпреки уверенията на „големите“ гербаджийски „експерти“ Делян Добрев, Трайчо Трайков и още куп други, че видите ли на България не й трябвал ток, защото сме имали в излишък. Икономиката в страната не била голяма, а и населението било малко, та затова нямало нужда от ток. А от съществуващите „мощности“, ние можело дори и да изнасяме ел.енергия за Турция!?
Както се оказа всички тези приказки си бяха АБСОЛЮТНА ЛЪЖА. Вместо да строим ядрена централа в България и да имаме ЕВТИН ТОК, сега Турция строи две ядрени такива централи. Вместо да строим Южен поток и да имаме печалба от транзита, както и ЕВТИН ГАЗ, сега Турция строи „Турски поток“. И съвсем скоро ще трябва да купуваме ток и газ от ТУРЦИЯ. И да бъдем тотално зависими от турските ислямисти.
И всички тези „благинки“ ги дължим на Борисов и неговите калинки. Именно Борисов преди 7 години се бе изправил в цял ръст и каканижеше, че АЕЦ „Белене“ била един гьол, а Южен поток бил толкова скъп, че не си струвало и да говорим за него.
Сега, същият този Борисов се умилква като паленце около Владимир Путин, както преди това се умилкваше около Ердоган. Защото България наистина остава без ток и без газ. И затова през идващата зима със сигурност ще започнат бунтове много по-страшни от протестите през февруари 2013 г. Защото хората вече едва сдържат гнева си от поредната подигравка с мизерстващия народ, наречена „ново правителство Борисов 3“.
Така започва да се сбъдва първата стъпка от мечтата на българския народ да се отърси веднъж завинаги от омразното Гербаджийско робство.
Владимир Путин и Русия неумолимо вземат нещата в свои ръце. И поставят Борисов и герберските калинки на местата им. И съвсем не е далеч времето, когато СЪДЪТ ще търси отговорност от тези грабливи „герои“ на българския преход.

Източник:  Иво Македонски, Skandalno.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com