Създаден е 6 години (шест години!) след създаването на НАТО, като противодействие, реакция и защита срещу НАТО.
7 държави, сред които и България, са участници във Варшавския договор.
Нашата армия, докато беше наша и докато беше армия, беше член на Варшавския договор. Тогава тя беше боеспособна, въоръжена и изпълняваше конституционните си задължения да бъде силов гарант на териториалната цялост и сигурност на държавните граници на Народна Република България.
Аз съм служил в Българската народна армия. Там и тогава съм се клел, докато България беше българска държава и имаше ограничен, но суверенитет.
Суверенитет означава правото да вземаш и осъществяваш политически решения в своя полза, във всичките сфери на живота: вътрешно, външнополитически, военен, финансово-икономически, и културен.
По времето на Варшавския договор в България руски, или съветски войски и бази нямаше. Имаше обратното: български войски ходиха на територията на СССР и играха във военни учения там.
Днес, в епохата на отрицателния за България суверенитет, НАТО е европейската армия на САЩ, а България е амеро-башибозук – ниско качество за агресивни незаконни военни кампании на САЩ в трети държави, за грабеж на техните ресурси. Но всичко това – за наша, българска сметка.
Българска армия няма, но американски бази с американска окупационна армия в България има.
Това е чистата равносметка.

Д-р Пламен Пасков, Фейсбук

Не получаваме наем за базите и губим около само от „този подарък“ 400 млн. долара от САЩ годишно. Германия за съоръжението Хохенсфелд взема 1 милиард долара италианците, за базата във Виченца, вземат от американските данъкоплатци 329 000 000 долара годишен наем. Бахрейнполучава 190 милиона долара на база годишен наем за използване на съоръжението. България, понеже е най-богата не взема нищо. Нищо – нито лев!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com