atanas kalev

Атанас Калев - създател и администратор на една от най-големите групи във Фейсбук, пусна съобщение, че вече няма да работят заедно с ПП "Възраждане". Съобщението е възпитано и уважително, и се изтъква, че решението е "защото Възраждане вече нямат нужда от нас". Самият Калев твърди, че не смята, че е сбъркал с това кого да подкрепя в личен план. Въпреки това, подобен разрив е доста сериозен, защото фактически "Възраждане" още нищо не са осъществили от обещанията си, и е малко рано съюзниците им да обявяват, че мисията е изчерпана. Също възпитано, Калев обявява, че решението не е еднолично, а е на многобройните членове на групата "Национален протест срещу безобразията в България", които така са гласували на он-лайн събрания.

Подобно събитие е съвсем очаквано, с оглед на събитията около "Възраждане", веднага след като минаха 1%, получиха право на субсидия, и още повече - всеобщо медийно внимание. Скоро след това започна напускането на съюзници, смутени от рисковете които се появиха около партията. Първи напусна издателят на "Гъдел Нюз" Добри Божилов. Причина за това беше скарване на Костадин Костадинов с Велизар Енчев, при което Костадинов не можа достатъчно ясно да обясни защо някой е призовал във "Фейсбук", уж от името на Енчев, да се гласува за "Възраждане". После стана ясно, че Костадинов възнамерява да дари част от партийната субсидия на фондация "Българска памет" - неолиберален проект, прокарващ "европейските ценности", близък с ГЕРБ, и с германски неолиберали. По-късно същата фондация сключи споразумение с новата фондация на Плевнелиев. Подобна структура да получава пари от субсидията на патриотична партия изглеждаше странно, и затова Божилов се самообяви за "абсолютен тъпунгер" за това че е помагал на израстването на "Възраждане".

Смутен от "Българска памет", скоро начинанието напусна и Минчо Христов, а статутът на Стела Банкова е неясен, но като че ли и тя клони към напускане.

Сега си тръгва и Калев, който всъщност осигури много сериозна поддръжка във Фейсбук по време на изборите.

За сметка на тези загуби, "Възраждане" се сдобиха с нови приятели. Слави Трифонов покани Костадинов и започна да му прави реклама. Към "Възраждане" напоследък гравитира и Мартин Карбовски. А из цялата страна започнаха като гъби да никнат "местни структури".

Както изглежда "Възраждане" приключва с младенския период, когато глупави идеалисти дават време и усилия, вярвайки че ще спасяват България. Сега партията влиза в зрелия се период - където вече набрала скорост, и с помощта на класически партийни технологии, трябва да мине 4%.

Някои хора мислят, че днес вече политиката е в Интернет, и загубата на силни интернет приятели, не може да се компенсира от Карбовски и Слави. Но други мислят, че старата политическа схемотехника не може да се подценява.

Със сигурност едно не може да се оспори - сериалът около "Възраждане" е интересен за гледане... :)

Добри Божилов
15.05.2017


Писмото на "Национален протест срещу безобразията в България"

Приятели, съмишленици, съратници повече от седем години работим всеки ден тук и на терен сред хората, прочели сме стотици хиляди писма в страницата и на електронната ни поща.
Дълго търсихме изхода за българския народ от тъмнината в която ни вкараха партийните секти и понякога лутайки се в тъмнината допускахме и грешки, залитахме към бездната или пък се препъвахме, но някой ни възпираше да паднем.
За седем години, някои от администраторите си тръгнаха по своя воля, други бяха освободени по волята на колегите си, трети просто не спазваха етичният кодекс на поведение и бяха изтривани от човека създал страницата.
За седем години опознахме хиляди хора, срещнахме се с хиляди човешки съдби, помогнахме на стотици, организирахме стотици неща. Но нещо все липсваше, за да стигнем до стъпала преди изхода.
Всички сте наясно, че на последните парламентарни избори една част от нас подкрепиха ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ и им помогнахме да получат един забележителен резултат за стандартите на изборните шашми в България. Благодарим и на Вас, за вярата в Нас и затова, че подкрепихте онези, които посочихме!
Но всичко това беше до днес…
Оттук нататък, ние Екипът зад „Национален Протест срещу Безобразията в България“
продължаваме сами напред. В два поредни дни правехме онлайн събрания, и след гласувания стигнахме до решението, че ПП “ Възраждане“ нямат повече нужда от нас, вече са забележим политически субект и могат да действат и без нашата помощ, затова и писахме, че продължаваме напред.
Както знаете, ние сме свикнали да ви изненадваме, а вие сте свикнали ние да сме последователни в действията си, затова от днес, се завръщаме към обичайното си темпо и амплоа на борци срещу статуквото, без да се притесняваме, че ни припознават с политически субект.
– Светлината се вижда, останаха само стъпалата пред нас, но изкачвайки се по тях, ще трябва ЕДИНСТВО и ВЯРА, че можем да победим лошите!

Нищо не е приключило, тепърва всичко предстои!


От създателя и екипите зад Национален протест!

 

Лична позиция на Атанас Калев (създателя на групата) по въпроса:

 Днес моят глас, беше без значение!

Знам, на колко хора причиних неудобството да обясняват месеци наред много неща.

Знам също, че не съм направил грешка с избора, на кои да помогнем.

Знам също, че мечтите ни - ще станат факт!
---
Когато създадох Страницата преди седем години, първите въпроси, които получих бяха:
- Какво означава това луди ли сте?
- Какво ще промените?
Седем години по - късно, ще повторя пак:
- Човек е голям, колкото са големи мечтите му!
Моята мечта е да видя България различна по - богата, по - просперираща с щастливи хора.
Два дни екипите зад Страницата имахме онлайн събрания и решението е взето!
Аз винаги съм бил част само и единствено от Национален Протест, всичко друго което съм направил за "Възраждане" е било на доброволни начала.
И помнете нищо не е приключило, всичко тепърва предстои. Нали помните, че съм го обещал на сина ми, като се роди :)
- Ще живеем в истински щастлива и богата България - гарантирам ви!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com