Назначаването на Цецка Цачева за правосъден министър показа за кой ли път, че Борисов флиртува с народа само преди избори, а после обръща гръб на суверена и прави каквото си поиска.
Същият този народ показа ясно, че не желае повече комунистическата номенклатура и карикатура Цачева да се меси в управлението и да стряска децата по телевизора.
Хората отказаха да я изберат за президент и даже заклети гербери гласуваха за генерал Радев, само и само да се отърват от присъствието на дамата със звънеца в политическата сцена.
Още по-зле. Дори жителите от родното й село Драгана и цяла Плевенска област си направиха труда да попълват преференции в бюлетините, само и само да не се докопа пак до депутатско място и да демонстрира дразнещо самочувствие.
Така избирателите два пъти си казаха тежката дума – а тя беше – Не искаме Цачева дори за депутат!
Това би трябвало да активира червената лампичка в главата на Борисов, но там явно светят толкова лампи и вият толкова аларми, че той изобщо не им обръща внимание.
Какво го интересува някакъв си там народ и някакви резултати от избори, когато си има договорка с Цачева и няма как да я наруши. Тя ще се жертва за кандидат-президент, а той ще я обезвъзмезди с пост.
В интерес на истината Винету не допускаше че вярната му съратничка и дясна ръка е чак толкова недолюбвана от електората. Мислеше, че ще падне с малко, а тя падна с много. Което временно го разсърди, но отлично му свърши услуга.
От няколко места вече се чуват едни и същи твърдения, че президентските избори са били нагласени. След като видял кандидатурата на БСП – ген. Радев, Борисов разбрал, че няма да може да го победи. Освен ако не издигне жена и да я представи като майка на нацията.
Цецка е трябвало да победи, или да падне, но с много малко. Един процент, както твърдяха соцолозите. Така Крадецът на джанки е имал два полезни хода. Или да я остави да президентства, докато той реши, или да използва момента да си даде оставката и да си спретне нови избори с нова победа и да направи трети кабинет. Без реформаторите, само с безгръбначните патриоти и да вземе на практика цялата власт. Както и направи. И да се удари в гърдите, че е удържал нова победа.
Проблемът остана Цецка.
Истинска изненада беше, че тя не влезе в парламента, където отново щеше да седне на запазеното си място като председател.
Но Борисов е джентълмен, когато това е в негова полза.
В ръцете на отритната от цял народ лелка, той даде правосъдното министерство. Така хем ще контролира размирните съдии, хем ще даде на вярната си съпартийка кокалче, което да си ръфа.
И Цецка стана министър.
Оттам тръгна и най-новия виц – като не те искат за президент и депутат, то Бацето ще те направи министър! Щом си верен гербер, празно няма!
А народа? А неговата воля?
Всъщност за ГЕРБ и Вожда му понятието народ не съществува.
Има само удобни и неудобни, верни и неверни на Партията.
Останалите са безгласни роби, които ще мачка до последно на принципа, като си гласуваш Пенке ле, кой ли ми те слуша!

Източник: Skandalno.net

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com