Ще направя всичко възможно да върна наборната служба. Да върна казармата! – заяви тежко новоизлюпеният военен министър Красимир Каракачанов.
След като свършат празниците започвам да се занимавам с реалните проблеми на българската армия. За два дни, откакто съм министър, нещата ми се изясниха. /Браво!/ Проблемите се оказаха повече, отколкото си мислех. Поздравявам всички български войници с празника и им пожелавам да не се притесняват от трудностите.
Лесно е да служиш в някоя чужда армия, която е в добро състояние, обаче в нашата това е истински героизъм“
„Ще се боря БА да има ново въоръжение, и да повиши бойната си готовност. Младите трябва да се учат на патриотизъм и да защитават страната си. Затова трябва да върнем казармата и да обучаваме млади достойни българи, които ще бъдат готови на всичко да защитят България!“ – завърши приветственото си слово коалиционният министър.
Кой ще ти позволи да го направиш, Каракачанов и вярваш ли си, като говориш по телевизията?
Думите ти звучат като музика за ушите предимно на хора, които не са служили като например заместника ти Ангел Джамбазки. Те си мислят, че казармата възпитава мъже и създава бойци. Всъщност всеки служил знае, че това е пълна глупост и загуба на време. Нищо не възпитава, войниците само дават караули, слугуват на офицерите и с тях се гаврят по-старите войници. Казармата е урок по унижение и заробване, а не по патриотизъм и защита на нацията. Така отгледаните бойци с нищо не допринасят за националната сигурност, и само си губят времето.

Не се ли срамуваш, като военен министър, че на парада ще пъчим мишци и три хеликоптера и три самолета, ремонтирани в Полша? И това ни е армията!
И 1200 войника от елитните части.
Та то ако се появи враг, сам ще умре.
От смях!
Да предположим, че службата се върне.
Къде са казармите? Къде ще спят донаборниците?
Къде са офицерите, които ще ги обучават?
Къде е оръжието, което трябва да им бъде зачислено?
А униформите?
А кой ще ги храни?
Казармите отдавна бяха продадени. Офицерите ги пенсионирахме и станаха охранители. Оръжието тайно го изнасяме я за Ирак, я за Сирия, я направо за „Ислямска държава“.
Къде ще я слагаме тази армия, кой ще я подготвя, как ще я храним?
Като нямаме пари да нахраним сираците и просяците дори.
Лъжеш, Каракачанов!
Волно или неволно изрече първата си лъжа.
На България й трябват милиарди, за да възстанови армията си, а ние милиарди нямаме. Дори да изтеглим още толкова заеми, те ще отидат за асфалт, а не за подготовка на войници.
Освен това на НАТО не му трябва българска армия!
Трябва му разграден двор. И го получи.
И чак се чудим как на парада не летят американски самолети.
Спи спокойно, министре, и сънувай патриотизъм.
Приятни сънища в министерското кресло!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com